Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Umeå, Brännland, Skellefteå, Ursviken, Ersboda, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västerbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Västerbotten, Umeå, Brännland, Skellefteå, Ursviken, Ersboda, Västerbottens län

Kl 22:00-07:00. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett antal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Trafikkontroller har under natten och morgonen hållits i Umeå. I centrala stan bötfäldes fyra förare efter hastighetsöverträdelser under tidig morgon.

Tre viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen, varav en (på E12 i Brännland) rubriceras som en smitning då inblandad trafikant inte hört av sig än. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckorna.

I övrigt:

Kl 22:32 Skellefteå

Larm om singelolycka i Ursviken. Polis beordras till platsen.

Patrullen håller förhör med föraren och skjutsar sedan hem honom. Nykterheten kontrolleras också, enligt rutin, utan några anmärkningar.

Kl 23:17 Skellefteå

Man grips av polis, misstänkt för misshandel på ett tåg. Han förs till polisstationen. Förhör ska hållas och därefter ska åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller inte.

Kl 00:33 Umeå

Bilist stoppas för kontroll på Ersboda. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning och förhör. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas.

Kl 00:52 Skellefteå

En man uppges ha besökt en adress och där blivit av med tillhörigheter.

Polis till platsen och en misstänkt man grips.

Förhör ska hållas under torsdagen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.