Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Tjärna Ängar, Ludvika, Hedemora, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Borlänge, Tjärna Ängar, Ludvika, Hedemora, Dalarnas län

Skadegörelse, Borlänge
22.17. Flera inringare larmar om höga smällar i området Tjärna Ängar. Efter att ha pratat med vittnen och kontrollerat området kan man konstatera att det troligtvis rör sig om raketer eller smällare. En trasig fönsterruta anträffas också, varvid en anmälan om skadegörelse upprättas.

Skadegörelse genom brand, Ludvika
22.35. Patrull beordras ut till en befarad bostadsbrand i centrum. Vid framkomst visar det sig att det är papper som har brunnit. Räddningstjänsten hanterar rökutvecklingen och vädrar ut bostaden. Anmälan upprättas om skadegörelse. Det finns ingen misstänkt.

Olaga hot, Borlänge
00.59. Två lediga poliser griper en man i 20-årsåldern som varit hotfull inne på en nattklubb i centrum. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, och är även misstänkt för olaga hot.

Narkotikabrott, Hedemora
02.23. En man i 25-årsåldern kontrolleras inne på en restaurang i centrum. Mannen visar tydliga tecken på narkotikapåverkan och tas med för kroppsbesiktning. Anmälan upprättad gällande ringa narkotikabrott, eget bruk.

Flera inringare har larmat om bilister som spelar väldigt hög musik på flera håll i länet. Patrullerna har hanterat dessa i den mån det har varit möjligt resursmässigt. Sedan den 1 juli 2021 kan polisen utfärda ordningsböter till de som spelar hög och störande musik.

Polismyndigheten har också hanterat rutinärenden, exempelvis kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke, viltolyckor, fylleri och trafikkontroller. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...