Karta som med röd fyrkant ramar in Bergtäkt, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld Stöld av hjullastare strax utanför Umeå.

Bergtäkt, Umeå, Västerbottens län

Polisen kontaktas om att en hjullastare har stulits från en bergtäkt utanför Umeå. Gärningspersonen/personerna har tagit sig igenom en vägbom och sedan lämnat platsen med fordonet.

Troligen skedde stölden någon gång under den gångna helgen.

En anmälan om stöld har tagits emot. Polispatrull har också varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning.

Uppdatering 15.49 (av Malin Axroth, kommunikatör)
Vid klockan 00.20 i natt slog en förbipasserande person larm om en fordonsbrand på Sofiehem i närheten av Strömpilsplatsen. Det visade sig senare vara den stulna hjullastaren. En anmälan om skadegörelse genom brand har också upprättats. (Se länkad händelsenotis nedan).

Hjullastaren stals från en bergtäkt i Innertavle under natten. Polisen är intresserade av iakttagelser och tips som kan sättas i samband med stölden i Innertavle eller den senare branden vid Blå vägen i höjd med Strömpilsplatsen på Sofiehem. Polisen kontaktas vid telefonnummer 114 14.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra