Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Renmarksesplanaden, Storgatan, Västra Esplanaden, Bölevägen, Norra Obbolavägen, Stöcksjö, Blå Vägen, Villanäs, Umeå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Flertalet ordningsbot utfärdades i Umeå under fredagseftermiddagen.

Renmarksesplanaden, Storgatan, Västra Esplanaden, Bölevägen, Norra Obbolavägen, Stöcksjö, Blå Vägen, Villanäs, Umeå, Västerbottens län

Polisen har under fredagseftermiddagen kontrollerat trafiken i Umeå med omnejd. Ett antal ordningsbot utfärdades.

Ordningsbot utfärdades till föraren av en personbil på Renmarksesplanaden/Storgatan i Umeå. Föraren körde på en bussfil, hade otillåten solfilm på sidorutorna samt hade inte körkortet med sig. Det innebar 1500 kronor i böter.

En bilist på Västra esplanaden fick en ordningsbot efter att ha pratat i mobiltelefon under färd, något som är otillåtet.

Två bilister på Bölevägen fick ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikten. Ytterligare en förare fick en ordningsbot för att inte ha iakttagit stopplikten på Norra Obbolavägen.

En förare fick en ordningsbot för hastighetsöverträdelse efter att ha kört 105 kilometer i timmen på E4 vid Stöcksjö, där 90 kilometer i timmen gäller som maxhastighet. Mannen fick 2000 kronor i böter.

Slutligen, vid en trafikkontroll på Blå vägen vid Villanäs, utfärdades två ordningsbot för hastighetsöverträdelser.

Mest läst av andra