Karta som med röd fyrkant ramar in Västerbotten, Lycksele, Storgatan, Nordmaling, Affärsvägen, Skellefteå, Umeå, Väst På Stan, Vindeln, Vännäs, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikkontroll Västerbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under förmiddagen

Västerbotten, Lycksele, Storgatan, Nordmaling, Affärsvägen, Skellefteå, Umeå, Väst På Stan, Vindeln, Vännäs, Västerbottens län

LYCKSELE

Strax före kl 11 avslutades en nykterhetskontroll på Storgatan i centrum, utan några anmärkningar.

NORDMALING

Under förmiddagen hölls en nykterhetskontroll vid Affärsvägen, utan några anmärkningar.

SKELLEFTEÅ

Under tidig förmiddag inkom samtal till polisen gällande en vinglig färd. Bilföraren, en ung man, kunde stoppas för kontroll en liten stund senare. Misstanke uppstod om att han var påverkad av narkotika och han fick medfölja för provtagning.

UMEÅ

Vid 8-tiden kontrollerades en bilist Väst på stan. Bilen hade användningsförbud och böter utfärdades.

Under morgonen fick polisen också information om en A-traktor som uppgavs köra fortare än tillåtet för fordonstypen. Fordonet stoppades och togs i beslag för teknisk undersökning. En anmälan gällande olovlig körning upprättades. Föraren, en tonåring, fick sitt körkort omhändertaget.

VINDELN

Vid 10-tiden hölls en trafikkontroll på E12. En förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelse (63 km/timmen på en 50-sträcka).

VÄNNÄS

Under förmiddagen hölls en trafikkontroll i Vännfors. Två förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser.

Mest läst av andra