Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Ett urval av nattens händelser

Bredbyn, Västernorrland län, Västernorrlands län

20:58 Grovt rattfylleri, trafikbrott mm, Lucksta Sundsvall.

Polisen fick samtal gällande en eventuell stöld ur bostad i närheten av Lucksta, patrull skickades till platsen. Anmälaren kunde i samtalet beskriva en bil som de misstänkta färdades i till polisen. Patrullen som beordrades till platsen fick syn på bilen och försökte stanna bilen som då drog iväg. Efter ett kort förföljande kunde bilen stoppas och föraren en man i  30 års åldern misstänks för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, narkotikabrott och andra trafikbrott. Passageraren en kvinna i 25 års åldern misstänktes för narkotikabrott eget bruk. De bägge togs med till Sundsvalls sjukhus för provtagning och förhör. Bilen togs i beslag. Det är oklart i nuläget om de bägge är misstänkta för något inbrott. De bägge frigavs efter provtagning och förhör.

21:43 Farligt förmål, Bredbyn

Polisen fick samtal om ett hittat faligt föremål av anmälare som varit och fiskat. Föremålet liknade en granat som var ca 30cm långt. Patrull skickades till platsen som i sin tur kontaktade bombskyddet. Efter patrullen samtalat med bombskyddet kunde föremålet tas med av patrull till säker plats.

Uppdatering 07:05 av Peder Jonsson

En natt med få händelser i länet. En person medtagen för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. En viltolycka, inga personskador.

04:47 Brand Sundsvall. Bil som brunnit på väg 86 vid Kävstabron. Räddningstjänsten har varit på platsen och släckt. Polis kommer att åka till platsen under dagen för kontroll och eventuella utredningsåtgärder.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra