Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrlands Län, Kramfors, Örnsköldsvik, Sundsvall, Ånge, Sollefteå, Härnösand, Överhörnäs, Västernorrland län, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västernorrlands län, en sammanfattning av nattens händelser mellan klockan 00.00-07.00.

Västernorrlands Län, Kramfors, Örnsköldsvik, Sundsvall, Ånge, Sollefteå, Härnösand, Överhörnäs, Västernorrland län, Västernorrlands län

En sammanfattning av inkomna händelser mellan klockan 00.00-07.00.

00.20 Trafikolycka vilt, Örnsköldsvik, Köpmanholmsvägen
En personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret dog vid kollisionen. En eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

00.46 Stöld/inbrott, Kramfors, Björsta
Inbrott i en butik. En man i 25-årsåldern grips av polis på plats. Oklart om något har tillgripits.

00.59 Våld/hot mot tjänsteman, Örnsköldsvik, centrum
Ordningsvakter har tvingats belägga tre stökiga män med handfängsel. På plats finns även andra personer som försöker frita de bojade männen. En anmälan om våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd har upprättats. Två av männen var så berusade att de också omhändertogs av polispatrullerna för fylleri.

01.26 Skadegörelse, Sundsvall, Kvissleby
Samtal om att en man har kastat runt föremål i en lägenhet innan han lämnade adressen. Polis har varit på plats och upprättat en anmälan om skadegörelse samt hållit förhör med målsägande.

01.34 Våld/hot mot tjänsteman, Kramfors, centrum
Ordningsvakter har tvingats belägga två stökiga kvinnor med handfängsel. En av dem misstänks för våldsamt motstånd, medan den andra kvinnan ska ha försökt frita henne. En anmälan om våldsamt motstånd har upprättats.

01.47 Misshandel, Sundsvall, Stenstan
En anmälan om olaga hot samt en motanmälan om misshandel har upprättats efter ett bråk på en krog mellan en man i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern.

02.07 Våld/hot mot tjänsteman, Sollefteå, centrum
Ordningsvakt har tvingats belägga en stökig man med handfängsel. Han misstänks för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman. Mannen var så pass berusad att han också omhändertogs för fylleri och fördes till Sollefteå sjukhus för vård då han hade skadat huvudet.

02.21 Narkotikabrott, Sundsvall, Stenstan
En man i 25-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav. En anmälan har upprättats. Mannen var så pass berusad att han också omhändertogs för fylleri och fördes till polisstationen för tillnyktring.

02.38 Narkotikabrott, Ånge, centrum
En man i 20-årsåldern misstänkt för ringa narkotikabrott. En anmälan har upprättats och misstänkt narkotika har tagits i beslag.

02.56 Rattfylleri, Ånge, centrum
En polispatrull stoppade och kontrollerade en förare, en man i 25-årsåldern, som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Mannen medtogs för kroppsbesiktning (provtagning). En anmälan om rattfylleri har upprättats.

03.00 Olaga hot, Sundsvall, Stenstan
En anmälan om olaga hot upprättad efter att flera yngre killar har kastat smällare utanför en restaurang. Inga personskador ska ha uppstått.

03.27 Knivlagen, Sundsvall, Stenstan
En man i 25-årsåldern misstänkt för brott mot knivlagen efter att en polispatrull hittat en kniv på honom. Mannen ska en ligt vittnesuppgifter ha gått omkring och viftat med kniven mot förbipasserande på gatan. Mannen var så pass berusad att han också omhändertogs för fylleri och fördes till polisstationen för tillnyktring.

03.54 Misshandel, Kramfors, centrum
Samtal om en misshandel där en kvinna ska ha blivit slagen i ansiktet av en annan kvinna som sprungit in i hennes lägenhet. Polis har pratat med målsägande och därefter upprättat en anmälan om misshandel samt olaga intrång.

03.57 Stöld/inbrott, Härnösand, Stenhammar
Samtal från en man som vaknat av att någon är inne i huset och lyser med en ficklampa. Inkräktaren sprang från huset när anmälan vaknade och ropade till. Oklart exakt vad som har tillgripits, men föremål saknas i vart fall.

04.15 Trafikolycka vilt, Örnsköldsvik, Överhörnäs länsväg 348
En personbil som kolliderat med ett rådjur. Inga personskador uppstod, men rådjuret dog vid kollisionen. En eftersöksjägare kallades ut för att ta reda på kroppen.

04.43 Trafikbrott, Sollefteå, centrum
En polispatrull stoppade och kontrollerade en A-traktor och utfärdade en ordningsbot (böter) till föraren, en minderårig kille, som ej använt bilbälte under färd. Dessutom utfärdades en ordningsbot på grund av att det var otillåtet många passagerare i fordonet. Patrullen skjutsade därför även hem en av passagerarna.

Under natten, mellan klockan 22.00-07.00, så har sammanlagt 28 personer omhändertagits enligt LOB* (lagen om omhändertagande av berusade personer m.m.) i länet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.