Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sundsvall, Nyland, Storgatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sundsvall, Nyland, Storgatan, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Sedan midnatt har två personer i länet omhändertagits för fylleri (bortsett från i samband med Playa festival i Sundsvall, se nedan).

00:07 Trafikkontroll, Kramfors
Polisen har haft en trafikkontroll på länsväg 862 i Nyland. 17 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

00:41 Inbrott, Sundsvall
Polisen kontaktas gällande inbrott i en bostad i en by väster om Sundsvall. Inbrottet ska ha skett någon gång under lördagen. Okänd gärningsperson ska ha tagit sig in, det är oklart om något är tillgripet. Polisen har varit på plats för anmälningsupptagning, förhör och dokumentation.

01:19 Trafikkontroll, Kramfors
Polisen har haft en trafikkontroll på Storgatan i Nyland. 30 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

01:20 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Örnsköldsvik
Polisen inleder ett förföljande på en personbil, i trakterna av Örnsköldsvik, vars förare inte vill stanna. Polisen får stopp på bilen som föraren, en minderårig person, färdas ensam i. Det visar sig att bilen är tillgripen. Anmälan upprättas gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning samt drograttfylleri. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Playa festival i Sundsvall, lördag:

Polisens insatschef meddelar att polisens arbete har flutit på utan några som helst motgångar. Samarbetet med arrangör, ordningsvakter samt kommunen med flera har varit gott. Stämningen bland festivalbesökarna har varit god. Evenemanget har flutit på som planerat och enligt förväntan. 

En ordningsbot har utfärdats för offentlig urinering. Fyra anmälningar om brott har upprättats, de gäller två fall av sexuellt ofredande, en gällande försök till stöld samt en gällande ofredande.

Cirka 20 personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Cirka hälften fick sova ruset av sig i polisens arrest och hälften överlämnades till anhöriga.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...