Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrland, Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors, Inre Hamnen, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

Västernorrland, Sundsvall, Örnsköldsvik, Kramfors, Inre Hamnen, Härnösand, Västernorrlands län

Kl 02:27, Sundsvall

En man uppges ha tagit på en kvinna på ett oönskat sätt. I nuläget oklart vem mannen är.

En anmälan gällande ofredande upprättas. 

Kl 02:31, Örnsköldsvik

En misshandel har inträffat utanför en restaurang. Polis åker till platsen.

Förhör hålls och anmälan upprättas.

Kl 02:54, Kramfors

Polis söker en bilist med anledning av misstänkt rattfylleri. Bilen påträffas stillastående en liten stund senare, ingen förare sitter då vid ratten. En kvinna som befinner sig ensam i fordonet får dock medfölja för provtagning. 

Anmälan gällande rattfylleri upprättas. Förhör ska hållas efter att hon nyktrat till.

Kl 03:04, Sundsvall

Polis beordras till Inre hamnen med anledning av bråk, där flera personer befinner sig.

Anmälan och motanmälan gällande misshandel upprättas.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Stadsfesten Härnösand:

Under lördagskvällen och natten mot söndag har ordningsvakter avvisat 56 personer från området. Fem personer har omhändertagits med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Fyra anmälningar har upprättats med anledning av misstänkt langningsbrott, misshandel, sexuellt ofredande och ringa narkotikabrott.

Det har varit mycket folk i rörelse, enligt uppgift strax under 4000, under kvällen. Sammantaget bedömer polisen att det varit en relativt lugn tillställning. De som arbetat under helgen vill också uppmärksamma att det var väldigt många vuxna och föräldrar som funnits tillgängliga under natten och som tagit emot sina ungdomar när de kommit ut från området vid stängning, vilket gjorde att det inte blivit en sådan stor folksamling vid torget. Det har också funnits ideella föreningar med flera som var synliga på stan och i området som givit en bra effekt för att förhindra brott.

Händelsekarta

Laddar karta...