Karta som med röd fyrkant ramar in Västra Frölunda, Södra Dragspelsgatan, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Två st detonationer i Västra Frölunda.

Västra Frölunda, Södra Dragspelsgatan, Göteborg, Västra Götalands län

Med någon minuts mellanrum har två detonationer skett vid trappuppgångar vid Södra Dragspelsgatan. Inga personer som är skadade men materiella skador på entrédörrarna vid de bägge uppgångarna. 

Brottsrubricering är grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Nationella bombskyddet är aktiverad tillsammans med forensiker som ska utföra brottsplats undersökning. 

I nuläget kan ingen mer information ges.

Uppdatering: 05:30

Nationella bombskyddet har gjort bedömningen att platsen är säker och brottsplatsundersökning av tekniker har påbörjats. Avspärrningarna av de bägge platserna kvarstår tillsdess att deras undersökning är klar. En boendes har fått lindriga skärskador men har ej varit i behov av att uppsöka sjukvård.

Uppdatering 06:39
Polisens tekniker är klara på plats, men polisen kommer att ha en fortsatt hög närvaro vid och omkring de aktuella brottsplatserna. Syftet med detta är att skapa trygghet, men också att inhämta mer information.

Huruvida händelserna är kopplat till kriminella nätverk eller inte är inget som vi i dagsläget kan bekräfta. Vi har dock sett historiskt att den här typen av dåd ofta är kopplat till gängmiljö, och vi finner det inte osannolikt att det är så även i dessa två fall. 

I dagsläget är ingen gripen, men vi arbetar aktivt i ärendet i sökandet efter en eller flera gärningspersoner.
Har du sett eller hört något som kan vara viktigt för oss kopplat till händelserna, ring 114 14. Om det är brådskande, ring 112.

Mest läst av andra