Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ljungskile, Uddevalla, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt

Ett föremål har anträffats i Ljungskile som polisen undersöker. Det betraktas i nuläget som ett misstänkt farligt föremål.

Ljungskile, Uddevalla, Västra Götalands län

Föremålet anträffades under förmiddagen av en privatperson som sedan flyttade föremålet innan polis larmades. Föremålet har av den anledningen hamnat i närheten av en vallokal i Ljungskile.

Polis har varit på plats och under förmiddagen har polisen sedan gjort olika bedömningar som slutat med att det inte kan uteslutas att föremålet är farligt. NOA har informerats. För närvarande är det oklart om detta föremål har med pågående val att göra, inga hot har riktats mot person eller vallokal.

Nationella bombskyddet (NBS) har tillkallats. Som alltid kan polisen inte kommunicera var/när och hur NBS genomför sitt arbete.

En avspärrning har upprättats på platsen efter beslut från kommenderingschefen för valstaben. Avspärrningen omfattar 300 meter i diameter från föremålet. Det innebär att vallokalen är avspärrad tillfälligtvis. Hur länge denna avspärrning kommer att kvarstå är ännu inte känt.

Röstande hänvisas till en närliggande vallokal. Röstning kan genomföras som vanligt.

Kl 15.30 Uppdatering:
NBS har genomfört en "skjutning" mot föremålet. Det har inte inneburit någon detonation/explosion eller brand. Föremålet ska därefter genomgå teknisk undersökning för att fastställa var föremålet består av. Tekniker är på väg till platsen.

Frågor kring händelsen hänvisas till Christer Fuxborg, presstalesperson i valstaben. 010-565 2928 

Kl 17:45 Uppdatering:
Nu har man släppt på samtliga avspärrningar och samtlig polispersonal lämnar. Då man bedömer föremålet ej vara explosivt/ farligt har man omrubricerat det till grovt olaga hot.

Dagens presstalesperon gällande EU-valet lämnar och vakthavande befäl tar över den ordinarie verksamheten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.