Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Maja, Marks Gymnasieskola, Marks Kommun, Skene, Kinna, Mark, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Den 14 mars 2024 klockan 18.21 inkom en anmälan om en försvunnen flicka till polisen.

Maja, Marks Gymnasieskola, Marks Kommun, Skene, Kinna, Mark, Västra Götalands län

Klockan 18:21 den 14:e mars inkom en anmälan om en försvunnen flicka till Polisen. Anhöriga till 17-åriga Maja anmälde henne försvunnen då hon inte kommit hem från skolan. Maja går i Marks gymnasieskola och är hemmahörande i Marks kommun. Maja sågs senast på sin skola vid 14:30 tiden den 14/3.


Polisen har med anledning av att nya utredningsuppgifter framkommit gjort en ny bedömning av försvinnandet, vilket har lett till att en förundersökning om människorov inletts. Detta då det i dagsläget inte kan uteslutas att det ligger ett brott bakom försvinnandet.  Denna utredning bedrivs parallellt med sökande efter Maja som försvunnen person.

Polisen arbetar nu aktivt i sökandet efter Maja. Vi är intresserade av iakttagelser som gjorts av Maja i Skene/Kinna under torsdagen den 14/3 fram tills idag. Har någon information, eller har någon gjort iakttagelser av Maja, vänligen kontakta polisen på telefonnummer 114 14, välj tonval 8 som reserverad för tips i denna sökinsats, från och med kl 19.15.  Vid brådskande fall eller pågående iakttagelser ring 112. 

13:30 Uppdatering
Polis har tillsammans med anhöriga beslutat att gå ut med bild och signalementsuppgifter på Maja, för att öka chanserna att snabbt finna henne. 

Signalement Maja

143 cm lång
37 kg

Maja var eventuellt klädd i:
-Mörk jacka och grå munkluvströja(hoodie), samma som på bilden
-Vinröd mössa
-Grå mjukisbyxor
-Svarta skor med rosa rand

Bilden är godkänd för publicering av anhöriga.

Kl 16.45: Om det framkommer någon ny information i ärendet kommer detta att i första hand kommuniceras via denna händelsenotis. För närvarande finns ingen ny information. 

Kl 18.30: Sökandet fortsätter i det område som bedöms som intressant, i och omkring Skene. Polisen har resurser som kommer att fortsätta sökandet under hela natten. I övrigt ingen ny information.

Polisen önskar fortfarande att man hör av sig till 114 14 om man har några observationer som kan vara till nytta för sökandet. Se ovan.  

Kl 20.00: Ingen ny information kring sökinsatsen. 

Kl 20.23: Polisen har under kvällen hittat en kropp i det aktuella sökområdet. Anhöriga har informerats om fyndet av kroppen som ännu inte är identifierad.
En person sitter anhållen misstänkt för mord. En brottsplatsundersökning och rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras på plats. Åklagare har i samband med anhållandet tagit över förundersökningen.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas från förundersökningen.

Mest läst av andra