Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Brastad, Sågvägen, Lysekil, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök

Två personer skadade i samband med skottlossning i lägenhet i Brastad.

Brastad, Sågvägen, Lysekil, Västra Götalands län

Polis kallas till en lägenhet på Sågvägen i Brastad med anledning av bråk i lägenheten. Det framkommer ganska snart att även skottlossning kan ha ägt rum i lägenheten, omständigheterna är ganska oklara. Det står dock klart att skjutvapen ska ha avfyrats på platsen. Minst en person uppges vara skadad.

Den skadade uppges möjligen ha lämnat platsen i en bil. Det visar sig senare att två skadade har lämnat platsen i samma bil. En av dessa körs senare till NÄL med ambulans, han har en trolig skottskada i ett ben. Den andra har en skada över magen/buken som man inte vet om det är en skottskada. 

Polisen inleder en insats på platsen. Minst två skott har hörts från platsen enligt vittnen. Förundersökning inleds i det läget med rubricering grov misshandel, den kommer senare att ändras till försök till mord alt. dråp.

Efter midnatt så finns insatsstyrkan på plats och man har då fått fram så mycket uppgifter att man kan inleda en insats. Polisen går in och två personer hittas i lägenheten. En person som uppges vara den som skjutit hämtas till förhör. Den andra hörs på plats.

Lägenheten/trapphus spärras av för teknisk undersökning. Man finner både blodspår och spår av skottlossning. Undersökningen är i stort avslutad.   

Den person som hämtades till förhör har efter förhör anhållits av åklagare misstänkt för försök till mord alternativt dråp. Ett vapen har återfunnits på platsen, det är beslagtaget.

Ingen ytterligare information kan för närvarande lämnas i ärendet.

  

 

 

 

Polisen Västra Götaland

Händelsekarta

Laddar karta...