Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Radhusgatan, Mellerud, Borås, Torggatan, Bollebygd, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Jenny Widén och Stefan Gustafsson.

Radhusgatan, Mellerud, Borås, Torggatan, Bollebygd, Västra götalands län, Västra Götalands län

00.23 Mark, försök stöld genom inbrott
En person är ute och rastar hunden när en kraftig smäll hörs från Gulf på Radhusgatan. Två män och en kvinna anträffas på plats, en av männen har en hammare i handen och en ruta är spräckt. Personerna lämnar platsen och anmälaren väntar kvar på polispatrull som gör en undersökning och skriver en anmälan. Ingen har tagit sig in i lokalen, ingen gripen i nuläget.

00.23 Mellerud, trafikolycka
En buss med 18 passagerare kör av vägen cirka en kilometer norr om Mellerud på E45, räddningstjänst och ambulans till platsen. Inga personskador uppges, en ersättningsbuss kommer till platsen. Polispatrull dirigerar trafik under bärgningsarbetet. En anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott skrivs.

03.41 Borås, stöld genom inbrott
Samtal kommer in om ett pågående inbrott på Elgiganten på Torggatan. Flera personer bryter sig in och gods bärs ut till en bil på utsidan och alla lämnar platsen. Polis påbörjar ett förföljande och anträffar bilen med gods dumpad i trakten utanför Bollebygd. En av personerna grips på plats och spaning inleds för att gripa övriga som sprungit till skogs. En teknisk undersökning kommer att göras på brottsplatsen. Polis, även med hund spårar efter de personer som ännu inte gripits. Insatsen pågår.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.