Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn kväll/natt i länet enligt RLC. Presstalespersoner under onsdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Göteborg, Seglaregatan, Norra Hamngatan, Stenungsund, Berg, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 02.02, Göteborg, tillgrepp av fortskaffningsmedel mm
Polis larmas till Seglaregatan där det enligt vittnesuppgifter varit en bil som kört genom en garagedörr och sedan lämnat platsen. Polis kommer till platsen och finner en garagedörr som är helt demolerad.

Bilen efterspanas i närområdet. Samtidigt så kontrollerar polisen övriga fordon i garaget och fastigheten. Med hjälp av vittnen så kan polisen konstatera att det varit inbrott/skadegörelse  som berör ett flertal bilar i garaget. Polisen finner även gods som kan tillhöra en ev. gärningsman. Enligt vittne så fanns det en ensam man i den bil som lämnat platsen.

Strax därefter så får polisen larm om en sovande man i en bil vid Norra Hamngatan. Bilen stämmer med den som lämnat platsen. Bilen har även skador som stämmer med tidigare vittnesuppgifter. En man född -77 grips på platsen. Han är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, grov olovlig körning, smitning från trafikolycka, inbrottsstöld ur bil samt skadegörelse

Kl 03.03 Stenungsund, brand
Polis och räddningstjänst larmas till ett fritidshus villbrand vid Spekeröds berg. När räddningspersonal kommer till platsen är huset övertänt. En man på platsen är ägare till huset. Mannen uppträder mycket förvirrat och är troligen chockad. Ingen ytterligare person kvar i huset. Brandorsaken är inte klarlagd. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Då brandorsaken inte är känd upprättas anmälan om mordbrand. Inga kända personskador.    

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra