Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mariestad, Uddevalla, Hisingsgatan, Borås, Viared, Läckögatan, Lidköping, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Godmorgon! Dagens presstalesperson är Anna Göransson, och under kvällen tjänstgör Peter Adlersson.

Mariestad, Uddevalla, Hisingsgatan, Borås, Viared, Läckögatan, Lidköping, Västra Götalands län

18.49 Rattfylleri, Mariestad. Polispatrull ska stoppa en personbil för kontroll, där föraren, en kvinna, inte stannar på polisens stoppsignal. Ett förföljande inleds därefter i centrala Mariestad. Strax därefter stannar personbilen. Kvinnan visar tecken på narkotikapåverkan, och tas med för provtagning. Hon har återkallat körkort, och bilen är falskskyltad. Hon är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott genom eget bruk, grov olovlig körning och märkesförfalskning.

00.41 Rattfylleri, Uddevalla. Polis stoppar en mc för kontroll, där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Han är dock även misstänkt för grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

01.17 Brand, Hisingsgatan. Polis och räddningstjänst skickas till platsen, där det brinner i ett bullplank. Branden släcks, och en anmälan skadegörelse genom brand upprättas.

01.47 Rattfylleri, väg 40, Borås. Polis skickas till väg 40, där en anmälare ringer in om en lastbil som framförs kraftigt vinglande, i höjd med Viared. Polispatrull får syn på lastbilen vid Grönkullemotet, och den stoppas för kontroll. Föraren, en man, blåser positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument, och han tas med för provtagning och fortsatt utredning.  Han grips därefter misstänkt för grovt rattfylleri.

02.27 Stöld genom inbrott, Läckögatan, Lidköping. Polis skickas till en drivmedelsbutik efter att flera larm lösts ut. Enligt inringare ska fönster till butiken ha slagits sönder, och tre ungdomar syns lämna platsen. Flera vittnen uppger att personerna lämnat mot campingen, och kan ge signalement på dessa. På plats konstateras att det varit inbrott i butiken, och hundpatrull spårar upp misstänkt stöldgods. Platsen spärras av i väntan på brottsplatsundersökning. Polis kontrollerar tre personer, alla män, som grips som misstänkta för stöld genom inbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.