Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Södra Hamngatan, Fredsgatan, Kungsportsplatsen, Avenyn, Falköping, Fredriksberg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt God morgon! Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Göteborg, Södra Hamngatan, Fredsgatan, Kungsportsplatsen, Avenyn, Falköping, Fredriksberg, Västra Götalands län

00.21 Göteborg, personrån.
En man blir frånryckt sin halsguldkedja av två för honom okända yngre män. Enligt anmälaren skall det röra sig om två killar i 18 – 20 års åldern samt maskerade. Själva påhoppet skedde vid Södra Hamngatan/ Fredsgatan där en av dem kom fram och frågade efter en cigarett. De sprang sedan Fredsgatan upp mot NK där de sedan försvann ur anmälarens sikt. Patruller till platsen som sökte av närområdet men hittade inte på någon som stämde överens med rånarna.

00.59 Göteborg, personrån.
En man blir frånryckt sin guldhalskedja på Kungsportsplatsen av två okända män. Först hade de försökt få av honom klockan men när de inte lyckades med det slet de av honom hans halskedja istället och sprang från platsen i riktning mot Avenyn, ingen gripen. Ytterligare två fall har rapporterats in från samma område där anmälare blivit av med kontanter av okända personer.

01.20 Falköping, skadegörelse genom brand.
Larm inkommer beträffande en bil som brinner i området Fredriksberg. Räddningstjänst samt polis till platsen. Räddningstjänsten släcker branden och det rådde ingen spridningsrisk. Polisen skriver en anmälan och i skrivande stund inga uppgifter om hur den kan ha startat.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra