Sammanfattning kväll och natt Et urval ur kvällen/nattens händelser i länet. Presstalesperson under söndagen är Stefan Gustafsson.

Lysekil, Ekgatan, Coops Parkering, Borås, Enandersgatan, Fritsla, Ryamotet, Partille, Öjersjö, Västra Götalands län

Kl 21.59 Lysekil, grovt olaga hot
Polisen får in samtal från en taxichaufför som blivit hotat av en man på Ekgatan i Lysekil. Taxin har fått en körning från adressen och när man kommer fram så står det en man på platsen. På frågan om han beställt taxi så sticker in ett pistolhotande föremål genom rutan, riktat mot chauffören. Taxichauffören lämnar då platsen direkt. Via beställningen av körningen så får polisen fram ett namn och en adress på den person som beställt körningen. Samtidigt kommer en ny vittnesuppgift om att en man med vapen varit synlig vid Coops parkering. Insatsstyrkan larmas och de åker mot Lysekil. 
Polis etablerar sedan kontakt med den man som bor på den adress som taxibeställningen genomförts på. Efter samtal kommer mannen ut och han är identisk med den man som setts med vapen. Husrannsakan genomförs i bostaden. I lägenhet hitta en sk soft airgun. Insatsstyrkan genomför insatsen på plats. Mannen är nu misstänkt för grovt olaga hot. Han anhölls av åklagare efter förhör.  

Kl 23.06 Borås, grovt vapenbrott
Polisen får larm om något som kan vara skottlossning. Vittnen har hört smällar och sett en personbil lämna Enandersgatan. Ytterligare samtal kommer in till polisen om misstänkt skottlossning på platsen, flera olika uppgifter om ett flertal smällar. Polis åker till platsen. 

Polisen finner ingen skadad person på platsen. Inga uppgifter kommer in om skottskadade personer som kommit till sjukhus. När man undersöker platsen närmare finner man tomhylsor som bekräftar att någon typ av skjutning ägt rum. Förundersökning inleds med rubricering grovt vapenbrott. Vissa avspärrningar genomförs vid fyndplatsen mm. Det genomförs även kontroller av fordon i omgivningen. Polisen söker även med hund i området. Möjligen finner man något fordon med skada som kan vara skottskada. Ingen gripen.   

Kl 00.29 Mark, Försök till mord/Grovt vapenbrott
Polisen får in samtal om att en personbil ska ha blivit beskjuten på riksväg 41 i höjd med Fritsla. Samtalet kommer från personer i den bil som blivit beskjuten. Beskjutningen har ägt rum från en annan bil som kört upp jämsides. Den misstänka bilen försvinner sedan från platsen men man hinner se hur många som färdas i bilen och hur de ser ut. Man kan även lämna bra uppgifter på den bil de färdats i. Det finns även en skada på den bil som de beskjutna färdas i. Ingen i den bil som blivit beskjuten är dock fysiskt skadad. Polis åker till platsen. Man genomför förhör och söker längs den vägsträcka som är aktuell med bl a hund. Bilen beslagtas. Förundersökning inleds med rubricering försök till mord och grovt vapenbrott. 

Ca kl 01.00 så får en polispatrull syn på den bil som efterspanas efter skjutningen vid Ryamotet på riksväg 40. Man försöker stoppa bilen men den försöker då köra ifrån polispatrullen i riktning mot Partille. Den misstänkta bilen stannar till och två personer lämnar bilen springande. De kan dock gripas av polisen ganska omgående. Den misstänkta bilen försvinner dock från platsen.
Kl 02.54 anträffas den misstänkta bilen vid brandstation, Öjersjö. Bilen beslagtagen. Den tredje personen i bilen är ännu inte anträffad. De båda gripna är två män i 20-årsåldern.

De två gripna anhölls av åklagare efter förhör, misstänkta för mordförsök/grovt vapenbrott.   

Kl 11.30: Uppdatering ovan ärende.
Kontakt med polisen i Borås. Inget nytt för närvarande i de båda ärenden som inträffat i Borås under natten. Inga nya gripande. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra