Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Backa Kyrkogata, Lilla Edet, Tunge, Mölndal, Fässberg, Ågatan, Billdal, Masthugget, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson.

Göteborg, Backa Kyrkogata, Lilla Edet, Tunge, Mölndal, Fässberg, Ågatan, Billdal, Masthugget, Västra Götalands län

01.48 Göteborg, försök till rån, misshandel
En kvinna i 50-årsåldern anmäler att hon för cirka en timme sen blev utsatt för ett försök till rån samt misshandel på Backa Kyrkogata. En man i 25-årsåldern med munskydd hade sparkat henne i huvudet och slagit henne. Mannen fick inte med sig något. Kvinnan lämnade platsen och ringde polisen. Ambulansen kontrollerade kvinnan men det är oklart om hon behövde åka med till sjukhus.

03.07 Lilla Edet, trafikolycka
På länsväg 1993 vid Tunge har en bilist kört av vägen och voltat. Tre personer färdades i bilen och när polisen kommer fram hade föraren avvikit från platsen. De två andra, en man och en kvinna i 20-årsåldern, fördes till NÄL med lindriga skador. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats men föraren har ännu inte anträffats.

03.16 Mölndal, rattfylleri
Vittnen ringer polisen om tre berusade män som sätter sig i en bil och kör iväg från Fässberg. Vittnen följer efter in mot Göteborg och gör så att polisen kan stoppa bilen på Ågatan. Föraren springer från bilen men kan snabbt fångas in av polispatrullen. Det är en man i 20-årsåldern och han tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri.

04.18 Billdal, brand
Larm om brand i ladugård. Räddningstjänst och polis till platsen. Ladugården har brunnit helt ner och 19 får samt 2 kaniner har brunnit inne. Branden spred sig även till ett närliggande boningshus som dock kunde räddas av räddningstjänsten. Det är i nuläget oklart vad som orsakat branden men det går inte att utesluta att branden är anlagd. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand och en teknisk undersökning kommer att göras på platsen.

06.10 Göteborg, rån
En man i 25-årsåldern anmäler att han blivit rånad på sitt bankkort samt 5000 kronor i kontanter i Masthugget. Flera svartklädda män har hotat honom med en pistol samt slagit honom i ansiktet. Rånarna sprang från platsen och har ännu inte gripits. Inga uppgifter om att den rånade mannen behövde sjukhusvård.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra