Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning kväll och natt: Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

Härryda, Göteborg, Hammarkullen, Södergatan, Vasagatan, Västra Götalands län

01.53 Härryda, grov misshandel.
Någon bryter upp drive-in luckan till McDonalds och tar sig in i lokalerna maskerad. Det är vid Landvetter flygplats. Totalt är det flera personer som kommer efter och ger sig på en av personalen. Man lämnar sedan i en bil som man kommit i. Oklart i skrivande stund varför man gett sig på en av personalen. Flera patruller larmas till platsen och söker av närområdet och får då visuell kontakt med bilen som man kör. Man tappar dock bort bilen och efter en stund hittas den övergiven. Med hjälp av bra vittnesuppgifter samt övervakningsfilm får man ett bra signalement och kan efter ytterligare lite sökande gripa tre personer som stämmer överens med de uppgifter som framkommit. Samtliga körs in till polisstationen där de kommer höras.

03.03 Göteborg, personrån.
En man blir rånad på sin mobiltelefon i Hammarkullen varför polis åker till platsen för att ta uppgifter för en anmälan. Målsägande säger även att han blivit slagen i samband med händelsen. Patrull hjälper honom hem och kontaktar anhöriga, ingen gripen i nuläget.

03.55 Vara, skadegörelse genom brand.
Brinner i flera bilar på Södergatan varför räddningstjänst samt polis beger sig till platsen. Branden släcks och man säkrar fynd på platsen som kommer spårsäkras. Det är en bil som skadats i samband med branden.  

05.34 Göteborg, rån.
En man vinkar till sig en patrull på Vasagatan och berättar att han blivit rånad på sin bi för ca 30 min sedan. Bilen larmas ut till samtliga enheter men ingen bil är påträffad ännu. Inga uppgifter i övrigt hur det hela gått till.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra