Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Björkekärr, Järntorget, Ernst Fontells Plats, Bengtsfors, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Björkekärr, Järntorget, Ernst Fontells Plats, Bengtsfors, Västra Götalands län

21:35, människorov mm, Göteborg: Polis larmas om att två män i 20-årsåldern blivit överfallna och misshandlade av flera gärningsmän i Björkekärr. Den ene av männen lyckas fly, men den andre misstänks hållas kvar mot sin vilja. En insats med flera resurser, bland annat polisens helikopter, inleds. Gärningsmännen hör sedan av sig på telefon till den säkrade målsägaren med diverse krav för att släppa hans kamrat. Under tiden söker polisen i området. Strax före klockan 23 får en patrull syn på den försvunne målsägaren och tre misstänkta gärningsmän. Målsägaren säkras och två av gärningsmännen grips, misstänkta för människorov samt utpressning. En misstänkt är fortsatt på fri fot. Mannen som varit försvunnen misstänks för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte.

22:56, försök till stöld, Göteborg: En städare kommer på en man med att stjäla elektronik från ett hotell vid Järntorget. Städaren försöker stoppa mannen, som denne flyr. Städaren ska ha skadats i samband med detta, oklart på vilket sätt och hur allvarligt. Gärningsmannen försvinner i okänd riktning och påträffas inte av polisen. En anmälan gällande försök till stöld upprättas.
00:58, försök till stöld, Göteborg: Skyddsvakterna vid polishuset på Ernst Fontells plats griper en man i 20-årsåldern som ska ha försökt göra inbrott i en bil på personalparkeringen. En patrull tillkallas som tar över den gripne. På mannen hittar man även en kniv. En anmälan gällande försök till inbrott i bil samt brott mot knivlagen upprättas. Åklagare har senare beslutat att mannen ska anhållas.

01:12, allmänfarlig vårdslöshet, Bengtsfors: En person larmar 112 om en brand i grannfastigheten. Räddningstjänst, polis och ambulans rycker ut till platsen. I det brinnande huset befinner sig en kvinna i 90-årsåldern. För att undkomma elden hoppar hon från andra våningen. Hon uppges ha brutit båda benen i fallet. Grannar hjälper henne därefter i säkerhet. Kvinnan förs sedan med ambulans till sjukhus. Villan ska ha totalskadats i branden, räddningstjänsten har upprättat avspärrningar då delar av fastigheten riskerar att rasa. Polisen utreder initialt händelsen som allmänfarlig vårdslöshet. En teknisk undersökning kommer att genomföras för att om möjligt fastställa brandorsaken, som i nuläget är okänd.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra