Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Vara Kommun, Herrljunga, Tibro, Stenungsund, Göteborg, Södra Vägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Vara Kommun, Herrljunga, Tibro, Stenungsund, Göteborg, Södra Vägen, Västra Götalands län

22:13 Vara, vårdslöshet i trafik
En trafikant kontaktar polisen om en bil som framförs vårdslöst på länsväg 2516 i Vara kommun. Inringaren kör bakom bilen, och uppger att föraren kört på fel sida vägen vid flera tillfällen. Mötande trafikanter ska ha tvingats väja. Bilen kör in mot Herrljunga och stannar. En polispatrull åker till platsen och pratar med föraren, en kvinna i 80-årsåldern. En anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas och körkortet omhändertas. Patrullen kör därefter kvinnan och hennes bil till hemadressen.

23:00 Tibro, stöld
En person ser en bil med släp komma körande i hög hastighet. Ekipaget stannar sedan vid en bensinstation. Polis åker till platsen för kontroll. När patrullen anländer springer två män från platsen. En av dem, en man i 35-årsåldern, säkras. Släpet misstänks vara stulet, och mannen blir misstänkt för brott. En anmälan gällande tillgrepp av släpvagn upprättas. Polisen söker även igenom bilen och påträffar diverse misstänkta brottsverktyg. Dessa tas i beslag.

23:49 Stenungsund, grovt rattfylleri
Orolig allmänhet kontaktar polisen om ett misstänkt rattfylleri. En till kvinna kör korta sträckor på en parkeringsyta, framåt och bakåt, utan att komma någon vart. Inringaren har konfronterat kvinnan, som upplevs som påverkad. En patrull åker till platsen. Kvinnan omhändertas i enlighet med lagen om omhändertagande av berusade personer, och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

02:43 Göteborg, försök till inbrott + olaga hot
Allmänhet ser två män och en kvinna som försöker bryta sig in i ett trapphus på Södra vägen och larmar polis. En patrull är snabbt på plats och en man i 45-årsåldern säkras. En hundpatrull söker efter de andra två gärningspersonerna. Hunden får upp ett spår som leder in i terrängen. Strax efter klockan 03 påträffas personerna – en man i 30-årsåldern och en kvinna i 35-årsåldern. Samtliga tre grips, misstänkta för försök till inbrott. Mannen i 45-årsåldern misstänks även för olaga hot, då han ska ha höjt ett verktyg mot den person som larmade polisen.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/juli/5/05-juli-07.00-sammanfattning-kvall-och-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...