Karta som med röd fyrkant ramar in Svenljunga, Göteborg, Rimmaregatan, Silvermyntsgatan, Vänersborg, Tornet, Torpa, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

Svenljunga, Göteborg, Rimmaregatan, Silvermyntsgatan, Vänersborg, Tornet, Torpa, Västra Götalands län

03:15, brand, Svenljunga
Det kommer in ett larm om att det bolmar ut rök från en vårdcentral. Det har samtidigt gått ett inbrottslarm och en ruta på baksidan är bortplockad enligt uppgift. Uppgifter från platsen gör även gällande att någon ska ha kastat in flaskor. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

02:26, brand, Göteborg
Vi får larm om att två bilar brinner på Rimmaregatan. Räddningstjänst och polis åker till den aktuella adressen. Två bilar blir helt utbrända och en tredje får skador. Bilarna har stått nära en byggnad och det är även rutor på en fasad som har gått sönder av värmen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om mordbrand är upprättad.

00:35, brand, Göteborg
Vi får larm om att det brinner i en grävmaskin på Silvermyntsgatan. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

23:45, försök till mord/grov misshandel, Vänersborg.
Vi får larm om ett bråk vid hållplats Tornet vid Torpa. Polis åker till platsen. När patrullen kommer fram är det ingen kvar på platsen. Något senare får vi in ytterligare ett larm om att en man har blivit knivskuren vid samma plats. Ytterligare en person har blivit misshandlad med ett tillhygge. Polis och ambulans åker fram. Två personer förs till sjukhus, oklart skadeläge. Brottsplatsen spärras initialt av. Polisen har sedan under kvällen jobbat med olika utredningsåtgärder, som brottsplatsundersökning, säkrat spår och hållit förhör. En person har blivit hämtat till förhör, men är sedermera släppt av åklagare. En förundersökning gällande försök till mord är inledd samt grov misshandel. Ingen gripen i nuläget och ytterligare utredningsåtgärder kommer ske under dagen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra