Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hasselösundsvägen, Smögen, Norra Järnvägsgatan, Vänersborg, Göteborg, Eriksbo Östergärde, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Hasselösundsvägen, Smögen, Norra Järnvägsgatan, Vänersborg, Göteborg, Eriksbo Östergärde, Västra Götalands län

KL 22.20 Grovt rån, Hasselösundsvägen, Smögen

Två maskerade män kom in i en livsmedelsbutik och hotade personalen med ett tillhygge och tvingade personalen att öppna ett kassaskåp samt att de själva bröt upp ytterligare ett kassaskåp. Därefter lämnade de butiken med en okänd summa pengar. Stor polisinsats med flera patruller och helikopter samt samarbete med bland annat norsk tull och polis. Kriminaltekniker kallas till platsen för brottsplatsundersökning. Vi har också genomfört dörrknackning samt hållit förhör med vittnen. Ingen person har skadats fysiskt, personalen är omhändertagna av butiksledning. Ett flertal fordon har stoppats och kontrollerats i Fyrbodal. Patrullerna har skrivit anmälan på grovt rån men ingen person är ännu gripen.

Kl 02.22 Skadegörelse genom brand, Norra järnvägsgatan, Vänersborg

Larm kommer in från SOS om att en bil brinner på en parkering. Bilen brinner med öppna lågor och räddningstjänsten kommer till platsen och släcker branden. Ytterligare en bil skadas i samband med branden. Ingen person är gripen och anmälan skrivs på skadegörelse genom brand.

Kl 05.32 Stöld genom inbrott samt ringa narkotikabrott, Guldkällegatan, Göteborg

En person ringer till polisen om att han sett tre personer ta sig in i föreningslokal. De lämnar lokalen men vittnet lämnar ett bra signalement och en person med en kofot i handen kontrolleras i anslutning till lokalen. Personen, en man i 40-årsåldern, frihetsberövas som misstänkt för stöld genom inbrott samt innehav av narkotika. De två andra personerna lyckades undkomma polisen.

Kl 05.54 Skadegörelse genom brand, Eriksbo Östergärde, Göteborg

En bil började brinna på parkeringen. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. I samband med branden sågs en mc med två personer lämna platsen. Ingen är gripen. Anmälan upprättad avseende skadegörelse genom brand.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...