Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt En relativt lugn natt i länet. Förföljande i Göteborg. Presstalespersoner under måndagen är Stefan Gustafsson och Peter Adlersson.

Göteborg, Redbergsplatsen, Mölndals Sjukhus, Lindholmen, Danska Vägen, Partille, Alingsåsvägen, Orust, Myckleby, Västra götalands län, Västra Götalands län

Kl 18.26 Göteborg, trafikolycka personskada
Polis larmas till en trafikolycka vid hållplatsen Redbergsplatsen. En ung kvinna uppges vara påkörd. Ambulans finns på plats och kvinnan körs till Mölndals sjukhus med en knäskada.

Kl 19.52 Göteborg, Vapenbrott
En väktare larmar polis om att han sett ett flertal bilar och en samling med personer inne på en skolgård vid Lindholmen. De har blivit tillsagda av väktaren att lämna platsen som endast är till för gående men de vägrar. Väktaren beskriver bilarna som "lyxbilar"/sportbilar. Samtliga bilar ska sakna eller ha maskerande reg. skyltar. Strax därefter rapporterar väktaren in att någon ska ha avlossat ett vapen, dock ej mot väktaren. Direkt efteråt så lämnar samtliga bilar platsen.

Polisen inleder en insats. Ett flertal patruller ingår i insatsen. När polisen kommer till platsen finner man bl a ett antal hylsor, troligen från någon typ startpistol. Polis stoppar även ett antal bilar i närområdet och kontrollerar de som finns i bilarna. Hylsorna tas i beslag. Ingen gripen. Polisen upprättar anmälan om vapenbrott. Ingen person fysiskt skadad.

Kl 20.22 Göteborg,  Försök till grovt våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik
En polispatrull rapporterar till RLC om att de inlett ett förföljande av en personbil på Danska vägen. Bilen man följer är en större modell av märket Audi. Beslut tas via vakthavande befäl om att spikmatta kan användas. Färden går vidare genom centrala delar av Göteborg, vidare ut mot Partille, därefter Alingsåsvägen. Ett polisfordon rapporters in vara skadat i samband med en sammanstötning med den misstänkta bilen. Ingen polisman dock skadad. Den misstänkta bilen stannar/får stopp vid Skulltorp, flera personer lämnar bilen till fots.

Ytterligare bilar försvinner från platsen. En polisbil hamnar i ett vattendrag, ingen polisman blir dock skadad. Polisen söker i ett terrängen och strax därefter kan två personer gripas som troligen kopplas till den bil som tidigare lämnades på platsen, det handlar om en man och en kvinna. Det framkommer även uppgifter om att den tidigare nämnda polisbilen med skador ska ha blivit medvetet påkörd. Den misstänkta bilen tas i beslag.

Någon ytterligare bil av de som avvek från platsen anträffas inte. Inga kända personskador i övrigt. Om den sistnämnda händelsen har något samband med den händelse som inträffade vid Lindholmen är för närvarande inte känt.

Kl 04.12 Orust, brand i villa/mordbrand
Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till en villabrand i Nordtaga, Myckleby. Fastigheten är övertänd när polis kommer fram. Polisen biträder räddningstjänsten på plats. Inga kända personskador. Släckningarbetet beräknas ta ett antal timmar. En teknisk undersökning kommer att genomföras då det är möjligt för att kunna fastställa brandorsaken. Anmälan om mordbrand upprättas.  

Kl 11.40: Uppdatering: Polisen kommer delvis kunna påbörja en teknisk undersökning under dagen. Platsen är avspärrad. Resultatet av denna undersökning kommer troligen inte vara klar idag. En anledning är att bara delar av fastigheten troligen kan undersökas.    

       

         


  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra