Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning kväll och natt Kvällen/natten har dominerats av SH i Göteborg (se nedan). Presstalespersoner under tisdagen är Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

Göteborg, Västra götalands län, Västra Götalands län

2019-09-09--10
Särskild händelse i Göteborg.

De två män som under kvällen/natten frihetsberövades har senare under natten blivit anhållna av åklagare. De är för närvarande misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Polisen utesluter inte att ytterligare brott/brottsrubriceringar kan tillkomma.

Inga ytterligare uppgifter kring de anhållna utöver att det är två män i 35-40 års-åldern från Göteborgsområdet kommer att lämnas ut för närvarande.

Polisen har även en bil i beslag. Det ingår även beslag av föremål som i nuläget betraktas som farliga/skarpa explosiva varor. Närmare beskrivning av dessa beslag kommer inte att lämnas i nuläget. De beslag som kan betraktas som farliga har omhändertagits av Nationella bombskyddet (NBS) för närmare undersökning. Samtliga avspärrningar har hävts. 

Den särskilda händelse som inledes under kvällen igår har avslutas under morgonen. Utredningsarbetet fortsätter dock och av den anledningen kan polisen nuläget inte gå ut med mer detaljerad information.

Förundersökningen leds efter lottning av åklagare Johan Udén.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

2019-09-10

Utöver ovan händelse så uppges natten i länet varit relativt lugn, allt enligt RLC.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra