Karta som med röd fyrkant ramar in Svenljunga, Borås, Göteborg, Högsbo, Sahlgrenska Sjukhuset, Wingårdsgatan, Lergöksgatan, Bollebygd, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Här följer ett urval av nattens händelser.

Svenljunga, Borås, Göteborg, Högsbo, Sahlgrenska Sjukhuset, Wingårdsgatan, Lergöksgatan, Bollebygd, Västra Götalands län

22.19 Svenljunga, grov misshandel samt rån
En man kommer in till sjukhuset i Borås med skador och uppger att han blivit misshandlad och rånad. Dett ska ha skett i Svenljunga lite tidigare. Flera personer ska ha rånat honom på en jacka och misshandlat honom. Han blev blåslagen och blödde näsblod. Anmälan om grov misshandel samt rån har upprättats. Ingen gripen i nuläget.

22.28 Göteborg, grov misshandel
På ett gruppboende i Högsbo har en man i 50-årsåldern blivit misshandlad, bland annat genom slag mot huvudet. Han förs till Sahlgrenska sjukhuset för vård. oklart skadeläge. Ordningsvakt på boendet kunde snabbt gripa en annan man misstänkt för misshandeln. Polisen kom till platsen och övertog gripandet. Ytterligare en man hämtades till förhör.

22.52 Göteborg, rån
På Wingårdsgatan blev en man i 30-årsåldern rånad på sin mobiltelefon. Maskerade personer, oklart hur många, hotade och rispade honom med en kniv. Han fick en rispa i huvudet och kördes till Sahlgrenska sjukhuset av anhöriga för kontroll. Ingen gripen i nuläget.

00.49 Göteborg, bilbrand
På Lergöksgatan har flera bilar börjat brinna. Två har brunnit och en har fått sotskador. Troligtvis är branden anlagd och anmälningar om skadegörelse genom brand har upprättats.

00.53 Bollebygd, narkotikabrott
I centrala Bollebygd kontrolleras fyra pojkar av en polispatrull. Samtliga visar tecken på narkotikapåverkan och tas med för provtagning misstänkta för eget bruk. Pojkarna är mellan 15 och 18 år. Polishund hittade även en mindre mängd misstänkt narkotika på platsen. Detta togs i beslag.

Misshandel i relation - Västra Fyrbodal
Under natten har en man gripits efter att bland annat ha tagit strypgrepp på sin son och slagit sin fru. Han greps i deras gemensamma hem och misstänks för misshandel samt ringa narkotikabrott. Inga uppgifter om att någon behövde åka till sjukhus för vård.

Mest läst av andra