Karta som med röd fyrkant ramar in Vikingavägen, Ekudden, Mariestad, Runstensvägen, Varekil, Orust, Gamla Stadens Torg, Lidköping, Ljunghed, Hemsjö, Alingsås, Stenungsund, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Nedan följer en sammanfattning av kvällens och nattens händelser.

Vikingavägen, Ekudden, Mariestad, Runstensvägen, Varekil, Orust, Gamla Stadens Torg, Lidköping, Ljunghed, Hemsjö, Alingsås, Stenungsund, Västra Götalands län

21.55 Stöld genom inbrott, Vikingavägen, Ekudden, Mariestad. Polis skickas till en bostad, där boende kommit hem och upptäcker att två fönster är öppna och att det varit ett inbrott. Det är oklart vad som tillgripits. En anmälan skrivs. 

21.56 Stöld genom inbrott, Runstensvägen, Ekudden, Mariestad. Boende kommer hem och upptäcker att fönster och dörr är uppbrutna efter ett inbrott. Det är okänt vad som tillgripits. En anmälan skrivs. 

23.47 Olovlig körning, väg 733 Varekil, Orust. Polispatrull stannar en A-traktor för kontroll, som går fortare än den för fordonet tillåtna hastigheten. A-traktorn bärgas i beslag, och föraren kommer att utredas för olovlig körning.

01.06 Olovlig körning, väg 164 Rölanda, Dals-Ed. Polispatrull stannar en A-traktor som har framförts över den för fordonet tillåtna hastigheten. A-traktorn bärgas i beslag, och föraren kommer att utredas för olovlig körning. 

01.11 Misshandel, Gamla stadens torg, Lidköping. Polispatrull får syn på ett bråk utomhus, där flera män deltar. En av dem avlägsnas från platsen, och han blir även misstänkt för misshandel. En misshandlad man blir undersökt av ambulans på plats men behöver inte föras med för fortsatt vård. En anmälan om misshandel skrivs.

01.46 Grov misshandel, Ljunghed, Lidköping. En kvinna blir misshandlad genom en spark av en man på en fest. Kvinnan blöder men behöver inte vård. Mannen anträffas av polis och han grips som misstänkt för grov misshandel.

02.46 Rattfylleri, väg 1750 Hemsjö, Alingsås. Polis får syn på en personbil som man bestämmer sig för att stoppa. Föraren av personbilen väljer att inte stanna på polisens stoppsignal, och ett kortare förföljande inleds, tills föraren stannar bilen och lämnar den springandes. Polispatrullen springer dock i fatt, och föraren kan säkras. Föraren, en man i 20-års åldern, blåser positivt för alkohol och tas med för provtagning misstänkt för rattfylleri. Hans körkort omhändertas. 

05.45 Stöld genom inbrott, Söbacken, Stenungsund. Två personer blir påkomna när de brutit upp ett källarförråd till ett flerbostadshus. De har en kofot och blir hotfulla, men när polis kommer fram finns de inte kvar. Polis skriver en anmälan stöld genom inbrott. 

Misshandel, relation, Västra Fyrbodal. En anmälare uppger att en kvinna har blivit misshandlad av sin man. Polis skickas till platsen, och mannen grips som misstänkt för misshandel. Kvinnan har inte behövt vård i samband med händelsen. 

Misshandel, relation, Polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en kvinna gråter, och misstanke uppstått att en misshandel skett. På plats i bostaden griper polisen kvinnans man som misstänkt för misshandel. Då det finns barn i bostaden är han även misstänkt för barnfridsbrott. Kvinnan har inte behövt vård i anslutning till händelsen. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra