Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser

Tegelbruksvägen, Vänersborg, Smedjegatan, Gånglåten, Göteborg, Rubingatan, Västra Götalands län

22:58 Försök till mord, Vänersborg
Polis larmades till Tegelbruksvägen i Vänersborg då ett 20-tal personer bråkade på platsen. Enligt uppgifter till polisen hade det hörts smällar i området. Innan polispatruller kommit till platsen ska flera bilar setts lämna området. Vid Tenggrenstorp ska dock flera bilar parkerats. Bilarna samt personer som färdats i dem kunde kontrolleras av polis. På Tegelbruksvägen kunde viss bevisning säkras som styrker att skott kan ha avlossats. 
Polis kunde gripa 3 personer misstänkta för grovt vapenbrott, grov misshandel och försök till mord, alla tre är anhållna av åklagare.

01:45 Rån, Vara
Polis kontaktades av en man som blivit rånad i sitt hem på Smedjegatan. Mannen uppgav att tre män knackat på hos honom och när han öppnade dörren blev han överfallen och rånad. En av gärningsmännen ska ha tagit strypgrepp på målsägaren som är i 65-årsålder medan de andra sökte igenom lägenheten. Man blev av med kontanter i sin plånbok. Polis på plats tog upp en anmälan om rån. 

05:54 Brand, Göteborg
Polis larmades till Gånglåten i Göteborg där en moped satts i brand under en balkong. Det förelåg stor spridningsrisk till byggnader.  Samtidigt som polispatruller hanterar ärendet inkommer fler larm om bränder i närområdet.

06:00 Brand Göteborg
Moped som satts i brand på Rubingatan i Göteborg. Två mopeder som står i nära anslutning till en byggnad har satts i  brand. Polis och räddningstjänst är på plats.  


  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra