Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Mora, Borlänge, Gagnef, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning dag Nedan följer ett urval av nattens händelser från polisområde Dalarna.

Dalarna, Mora, Borlänge, Gagnef, Dalarnas län

Mora
23.47: En man i 45-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd mot en ordningsvakt på en krog i centrala Mora. Mannen avvisad från platsen av patrullen samt att anmälan upprättas.

Borlänge
23.53: Ett fönster anträffas uppbrutet på ett kontor tillhörande ett företag. Anmälan stöld genom inbrott är skriven och brottsplatsundersökning är utförd. Ingen person är gripen eller misstänkt.

00.38: Anmälare och tillika målsäganden kommer hem till sin bostad och uppmärksammar att det varit inbrott. Initiala uppgifter ger för handen att det saknas hemelektronik. Polispatrull har genomfört en brottsplatsundersökning och anmälan stöld genominbrott är skriven.

Mora
01.21: En 20-årog man har försökt att utöva våld mot ordningsvakt på en krog i centrala Mora. Mannen handfängslades och polis tillkallades. Anmälan försök till våld mot tjänsteman skrivs av polispatrull. Mannen frihetsberövas inte i ärendet.

Borlänge
01.30: Ordningsvakt på ett hotell i centrala Borlänge kontaktas av en kvinna, kvinnan uppger att hon blivit närmad av en man vilket är oönskat. Polispatrull beordras till platsen och utför utredningsåtgärder, mannen som är i 50-årsåldern misstänks för ofredande gentemot en kvinna i 25-årsåldern.

E16 Gagnef kommun
02.34: I samband med en trafikolycka misstänks en man i 20-årsåldern för grovt rattfylleri.

Under natten har det genomförts ett större antal person samt fordonskontroller. Det har hanterats fyra viltolyckor. Polis har även hanterat flera ärende där psykisk ohälsa har förekommit.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra