Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Vansbro, Falun, Leksand, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattliga händelser i Dalarna: Rattfylleri och narkotikabrott

Dalarna, Vansbro, Falun, Leksand, Dalarnas län

Vansbro, rattfylleri
22.14: Man i 55-årsåldern misstänkt för rattfylleri. Mannens framfart hade initialt iakttagits och därefter har vittne tipsat polisen som kunde lokalisera den misstänkta personen. Mannen medtagen för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Falun, rattfylleri
23.55: Man i övre tonåren misstänks för rattfylleri efter att ha lämnat ett positivt blås i polisens sållningsinstrument. Mannen medtagen för bevisprov, misstanke efter provtagning gäller rattfylleri av normalgraden. Ärendet hanteras enligt polisens utredningsmodell, SLF vilket är en form av snabbare lagföring och misstänkt har redan fått en utsatt tid för förhandling i tingsrätten alternativt att ett strafföreläggande kommer utfärdas av åklagare.

Leksand, narkotikabrott
00.25: Polispatrull kontrollerar en man i 35-årsåldern. Mannen påvisar tecken på att vara påverkad av narkotika samt vidimerar att han brukat narkotika i närtid. Mannen medtas för provtagning och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Leksand, narkotikabrott
00.45: Polispatrull genomför en husrannsakan fara i dröjsmål. I aktuell bostad anträffas ett flertal individer som upplevs vara påverkade av narkotika samt att även misstänkt narkotika anträffas. Det är blandat män och kvinnor i åldersspann mellan 25–35-årsåldern. Misstankar gäller narkotikabrott, eget bruk samt innehav. Flera personer får lämna prov och det verkställs även beslag, proven kommer analyseras och beslagen även de analyseras. Förundersökning pågår.

I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsekarta

Laddar karta...