Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östersund, Björnänge, Bergs Kommun, Jämtlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Polisverksamhet under natten: Brand i Östersund och flera viltolyckor

Östersund, Björnänge, Bergs Kommun, Jämtlands län

01:25, Brand, Östersund

Polis och räddningstjänst larmas om en brand i ett flerfamiljshus. Det ska brinna från taket på huset. När man kommer till platsen hjälper polisen räddningstjänsten att evakuera boende i huset. Två personer, en man och en kvinna i 70-årsåldern, hittas avlidna i samband med branden. Anhöriga är underrättade. Tre personer, en kvinna i 35-årsåldern och två minderåriga barn, förs till sjukvård efter att ha andats in rök. Polisen upprättar en anmälan gällande grov allmänfarlig vårdslöshet och grovt vållande till annans död. Det finns ingen misstänkt gärningsman. Under dagen kommer polisen fortsatt arbeta med att utreda vad som kan ha orsakat branden.

Under natten har tre viltolyckor rapporterats in till polisens ledningscentral. De har skett på E14 Björnänge och Länsväg 321, Hallen, båda i Åre, samt på E45/Kringlanvägen i Bergs kommun.

Polisen har också kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsen i media

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...