Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sävsjö, Stockaryd, Skjutbana, Vetlanda, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld

Stöld av släp och åkgräsklippare från kyrka. Tre personer gripna.

Sävsjö, Stockaryd, Skjutbana, Vetlanda, Jönköpings län

Kl. 03:21 inkom samtal från en kyrka på landet mellan Vetlanda och Sävsjö, där ett vittne strax dessförinnan sett och hört hur tre personer lastade upp en större åkgräsklippare på ett släp för att sedan lämna platsen i bil, med släp och allt, i riktning mot Sävsjö.

Ungefär en halvtimme senare fick en polispatrull stopp på aktuell bil mellan Sävsjö och Stockaryd. På bilen satt släpet kvar, men det var tomt. Släpet visade sig tillhöra kyrkan.

Ytterligare ca 30 minuter senare hittade en annan polispatrull åkgräsklipparen i anslutning till en skjutbana i närheten av Stockaryd.

De tre personer som färdades i bilen när den stoppades greps, misstänkta för stöld. Det rör sig om två män och en kvinna, samtliga i 45-50-årsåldern.

11.08 Samtliga tre har anhållits efter beslut av åklagare. Alla tre är misstänkta för stöld. Ärendet leds nu från Åklagarkammaren i Jönköping.