Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Gällivare Kommun, Kiruna Kommun, Hällfors, Kalix Kommun, Norrbottens län

Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

22:07 Olovlig körning, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Föraren, en man i 45-årsåldern, saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande grov olovlig körning. Bilen tas i beslag enligt TBL7§ (trafikbrottslagen) för att förhindra fortsatt brottslighet. 

00:44 Brand, Gällivare
Larm inkommer om en brand i en bostad i Gällivare kommun. En person förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är oklart. Polisen griper en man som efter förhör har anhållits av åklagare. En förundersökning gällande mordbrand har inletts. Ärendet leds av åklagare. 

Övrigt: Tre viltolyckor har inrapporterats till polisens ledningscentral. En skedde på riksväg 97 Jokkmokks centrum, en på E10 Alttajärvi, Kiruna kommun samt en på länsväg 398 Hällfors, Kalix kommun. Inga personskador har rapporterats. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra