Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Bälinge, Prästholmen, Örnäsvägen, Luleå, Kalix, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Bälinge, Prästholmen, Örnäsvägen, Luleå, Kalix, Norrbottens län

Sedan midnatt har fem personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för ringa narkotikabrott och en annan för ofredande samt ringa skadegörelse. Under natten har ytterligare en person medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

00:15 Förargelseväckande beteende, Kalix
Polisen utfärdar ordningsbot till personbilist som spelat hög och störande musik i centrum.

00:23 Drograttfylleri, Arvidsjaur
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren tas med för provtagning efter misstanke om att han är påverkad av narkotika. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. 

00:31 Rån, Haparanda
Polisen får information om ett rån som ska ha inträffat i centrum. En man ska under hot ha tilltvingat sig en tillhörighet av en minderårig person. Polisen har gripit den misstänkte, en man i 25-årsåldern. Efter förhör har han anhållits misstänkt för rån. 

01:24 Trafikbrott, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E4 i höjd med Gäddvik. Föraren har kört 161 kilometer i timmen på 110-sträcka. Han får 4000 kronor i böter och hans körkort omhändertas.

01:28 Misshandel, Haparanda
Polisen kontaktas gällande en skadad person utanför ett hotell. Enligt tillgängliga uppgifter misstänks två män ha misshandlat personen, en man. Polisen har hållit förhör och tar upp anmälan om misshandel. 

01:33 Misshandel, Gällivare
Polisen beordras till en restaurang med anledning av ett bråk. Enligt tillgängliga uppgifter ska tre personer ha varit inblandade. Det är dock oklart vad som har inträffat. Anmälan om misshandel upprättas och fortsatt utredning får ge svar på vad som har hänt. 

02:18 Ofredande, Piteå
Polisen beordras till en restaurang i centrum med anledning av att det är bråkigt på platsen. På platsen framkommer uppgift om att en man misstänks ha ofredat två kvinnor. Anmälan om ofredande upprättas.

02:47 Misshandel, Boden
Polisen kontaktas gällande en skadad man i Prästholmen. Det ska ha varit bråk på platsen. Aktuell man förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är okänt. Flertalet personer ska ha varit inblandade i bråket. Polisen håller förhör och tar upp anmälan om misshandel. 

02:52 Trafikolycka, Luleå
Polisen kontaktas gällande en trafikolycka på Örnäsvägen i Luleå. Ett fordon ska ha kört i diket. En person förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är okänt. Polisen ska utreda olycksorsaken. 

03:55 Brand, Kalix
Polisen kontaktas gällande en brand i en husbil/husvagn i terrängen utanför Kalix. Polisen har varit på plats, Fordonet är totalt utbränt. Anmälan om skadegörelse genom brand upprättas. 

Händelsekarta

Laddar karta...