Karta som med röd fyrkant ramar in Ekholmen, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Explosion i Ekholmen - stora materiella skador på fastighet.

Ekholmen, Linköping, Östergötlands län

06:04 Polis larmades till Ekholmen i Linköping med anledning av att flera inringare hört en rejäl smäll i området från ett flerfamiljshus. 

När polis anlänt till platsen visade det sig att något exploderat vid en lägenhet. Det finns initialt inga uppgifter om personskador men det är omfattande materiella skador på fastigheten. 

06:25 En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga och explosiva varor har inletts.

06:27 Polis assisterar räddningstjänsten samt samlar in vittnesuppgifter. Rejäla avspärrningar har också upprättats vid brottsplatsen.

06:37 Boende i området som berörts av evakueringen har lotsats till en närliggande gymnastikhall. 

07:10 Ingen person har gripits för brottet. 

07:46 En kvinna i 25-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus för en kontroll. Hon var vaken och talbar. När det gäller skadeläget är det oklart för polisens presstjänst. Frågor gällande det hänvisas därför till sjukvården. 

Uppdatering 09:31 

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström kommer finnas på plats vid Ekholmens Centrum klockan 10:30 i dag för att svara på mediefrågor. Ingen föranmälan krävs. 

Polisen är också intresserade av att komma i kontakt med två specifika vittnen. En person ska ha varit ute på en löptur i närheten av brottsplatsen i samband med detonationen. En annan person ska ha cyklat förbi vid samma tidpunkt. Ta kontakt med polis på plats eller ring 114 14. 

Uppdatering 10:10

Nationella bombskyddet har beordrats ut och är på väg till platsen. Polisens tekniker har anlänt för att utföra en teknisk undersökning efter explosionen.

Uppdatering 10:40

Det nationella bombskyddet har nu anlänt till platsen.

Uppdatering 12:39

Kvinnan i 25-årsåldern som fördes till sjukhuset har inte skadats allvarligt utan kommer få lämna vården under dagen. Nationella bombskyddet arbetar fortsatt på platsen tillsammans med räddningstjänsten. Avspärrningarna kvarstår samt brottsrubriceringen. Ingen har i nuläget gripits för brottet. 

Lokalpolisområdeschefen Ann-Christine Rehnström, som varit tillgänglig för media sedan 10:30, har andra åtaganden från 13:30. Efter det klockslaget görs inga fler intervjuer. 

Uppdatering 16.00

Ytterligare en målsägande har kompletterats ärendet efter ca kl 13.30. Det gäller en kvinna i 25-årsåldern som kontaktat polis då hon skadats lindrigt i samband med detonationen. 

Nationella bombskyddet har genomfört en utvändig undersökning av platsen. Pga rasrisk, i den del av fastigheten som är utsatt, så försvåras arbetet med invändig undersökning. Oklart när den kan genomföras. 

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra