Karta som med röd fyrkant ramar in Jönköping, Berg, Linköping, Prinsgatan, Motala, Pitchers, Eksjö, Gislaved, Östergötland, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Lördag natt i Östergötland och Jönköping

Jönköping, Berg, Linköping, Prinsgatan, Motala, Pitchers, Eksjö, Gislaved, Östergötland, Östergötlands län

Natten har inneburit mycket arbete för polisen i Östergötland och Jönköping. Ledningscentralen har hanterat ca 200 ärenden. Många ärenden med fylleri, bråk och tjafs. Även en stor andel ärenden med psykisk ohälsa.

Noterbart

Östergötland

00.19 anmäldes en misshandel i relation från en bostad i Berg utanför Linköping. Det var en kvinna, tillika målsägande som ringde själv och anmälde att hon blev slagen av sin sambo. Målsägande följde med till station för ett förhör och sambon, en man f 63 greps misstänkt för misshandel. Kvinnan blev inte allvarligt skadad.

01.53 anmädes ett personrån på Prinsgatan i Motala.Målsägande en kille f 01 blev fråntagen sin mobiltelefon av två gärningsmännen.Gärningsmännen försökte förmå målsägande att slå koden till telefonen. När han inte gjorde det fick att ett slag i ansiktet. Två gärningmän greps efter idogt spaningsarbete av patrullerna. Två killar f 01 respektive 98.

Jönköping

23.22 Anmäldes ett bråk utanför krogen Pitchers i centrala Jönköping. Två stycken målsägande en kvinna och en man har fått motta sparkar och slag av två gärningsmän. Inga allvarliga skador på målsägande. Två män f 94 respektive 96 greps misstänkta för misshandel.

04.21 Efter ett kortare förföljande på lv 1030 Eksjö blev det stopp på ett fordon där föraren blåste positivt. En man f 66 är medtagen för provtagning och förhör.

04.42 Efter ett kortare förföljande på lv 585 Gislaved blev det stopp på ett fordon där föraren blåste positivt. En man f 86 är medtagen för provtagning och förhör. 

Polisen Östergötland

Mest läst av andra