Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Pionjärgatan, Berga, Norrköping, Hageby, Hejdegården, Vimanshäll, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Linköping, Pionjärgatan, Berga, Norrköping, Hageby, Hejdegården, Vimanshäll, Östergötlands län

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 50-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits misstänkt för något brott. En person har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00.47 Brand, Linköping
Räddningstjänst och polis åkte till Pionjärgatan i Berga, Linköping, där en bil brann. Bilen stod på en parkeringsplats och var övertänd när räddningstjänst kom till platsen, det fanns inga andra fordon eller byggnader i närheten. En anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats.

01.08 Rattfylleri, Norrköping
Polis stoppade en bilist i Hageby, Norrköping, som blåste positivt i polisens sållningsinstrument. Föraren, en man i 40-årsåldern, visade sig senare har 0,33 promille alkohol i blodet och är misstänkt för rattfylleri av normalgraden. Körkortet omhändertogs.

02.56 Stöld, Linköping
En inringare i Hejdegården ringde polisen efter att ha sett en person som stulit en cykel. Polis har varit på plats och kontrollerat ett antal personer i närområdet men inte fått träff på vare sig någon misstänkte eller den stulna cykeln. Klockan 05.57 ringde en cykelägare i Vimanshäll polisen och berättade att han precis blivit av med sin cykel. Signalementet på personen som stulit cykeln stämmer väl överens med det tidigare ärendet i Hejdegården. Polis har åter varit på plats och sökt av området mellan Vimanshäll och Hejdegården, men det finns i nuläget ingen misstänkt för stölderna.

Mest läst av andra