Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Tunnbindaregatan, Linköping, Sandgatan, Norrköping, Mjölby, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Två personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

00:02 Polis larmades till Tunnbindaregatan i Linköping med anledning av att allmänhet sett en man krossa rutor till en butik. Mannen ska också ha sparkat på glaset till en busskur i närheten. När polispatrull anlänt till platsen kontrolleras en kille i 15-årsåldern. Han kördes sedan hem till vårdnadshavare och en anmälan om skadegörelse kommer skrivas.

01:32 Polis och hundpatrull beordrades till restaurangen Gamla Bryggeriet på Sandgatan i Norrköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats. När polis anlänt fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. En ruta till byggnaden ska ha krossats och tjuven/tjuvarna ska ha fått med sig stöldgods i form av alkohol. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

02:09 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 32 vid Ryttarhagen, Mjölby, uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Kvinnan i 40-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra