Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Oxelbergen, Norrköping, Marielund, Överstegatan, Linköping, Svärtinge, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser

Östergötland, Oxelbergen, Norrköping, Marielund, Överstegatan, Linköping, Svärtinge, Östergötlands län

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 100 ärenden av olika karaktär i polisområde Östergötland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Här följer ett urval av nattens händelser.

22.13 Polis larmades till en adress i Oxelbergen, Norrköping, med anledning av ett bråk i en bostad. Enligt larmet var det ett bråk mellan en man och en kvinna. När polis kom fram till adressen fanns ingen misstänkt kvar på platsen. En man kunde gripas av polis klockan 22.56. Mannen anhölls vid klockan 06.00 efter beslut av åklagare, mannen misstänks för rån.

23.35 Polis kontrollerade en berusad person som gick på vägen i området Marielund, Norrköping. Mannen togs med till polisstationen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Vid omhändertagandet uppstod tumult och personen försökte skada polisen. Mannen greps.

23.49 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett flerfamiljshus på Överstegatan, Linköping. Branden var på en balkong och det brann med öppna lågor när räddningstjänst och polis kom fram. Ingen person befann sig i bostaden. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

00.26 Polis larmades till Svärtinge, Norrköping, med anledning av att personer setts kasta smällare mot hus och altaner vid Hultaområdet. Polis åkte till platsen och fem personer, alla pojkar mellan 15 och 17 år, kontrollerades och deras vårdnadshavare kontaktades. En av pojkarna misstänks för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor och en anmälan skrivs.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat larm om bråk och skadegörelse, kontrollerat fordon, hanterat berusade personer och hanterat viltolyckor.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra