Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Tornby, Hangargatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Linköping, Tornby, Hangargatan, Norrköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 41 ärenden som rör Östergötlands län. Nedan följer ett urval.

00:20 Larm inkom om en brand i verkstadslokal som ligger utmed riksväg 35, Linköping. Enligt larmet var lokalen övertänd. Verkstadslokalen kommer att spärras av i väntan på teknisk undersökning. En förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet har öppnats för att utreda händelsen vidare.  

01:46 Polisen larmades till en butik i Tornby, Linköping med anledning av att larmet har gått. Väktare som kommer till platsen kan se en bil lämna området. Polispatrull kan lokalisera bilen och kan stoppa den. Två personer befinner sig i bilen och de grips misstänkta för stöld. I bilen hittar polispatrull stöldgods samt diverse verktyg som tas i beslag. Brottsplatsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning. En förundersökning om stöld genom inbrott har inletts. De gripna är båda män i 30-årsåldern.

03:00 Larm inkom om en bil som stod i brand på Hangargatan, Norrköping. Enligt larmet var bilen övertänd. Räddningstjänsten kunde släcka branden. Polispatrull kommer att skriva en anmälan om tillgrepp samt skadegörelse genom brand.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra