Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Väderkvarnsbacken, Mjölby, Näckrosvägen, Linköping, Nyköpingsvägen, Åby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Norrköping, Väderkvarnsbacken, Mjölby, Näckrosvägen, Linköping, Nyköpingsvägen, Åby, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:36 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Ektorpsskolan i Norrköping med anledning av en brand i en närliggande container. Väl på plats fanns ingen spridningsrisk. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. 

23:52 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Väderkvarnsbacken i Mjölby med anledning av en brand i en container. Efter att polis varit på plats togs beslut om att skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 

03:42 Polis larmades till en skola på Näckrosvägen i Linköping med anledning av att en inringare hört glas som krossats. När polis anlänt till platsen visade det sig också att fönsterrutor på skolan krossats. En anmälan om skadegörelse kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

04:51 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Nyköpingsvägen i Åby, Norrköping, med anledning av en källarbrand i en äldre lokal. På plats kunde räddningstjänsten släcka branden och för polisens del kommer en anmälan om skadegörelse genom brand att skrivas. Det finns ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra