Karta som med röd fyrkant ramar in Hageby, Norrköping, Skäggetorps Centrum, Linköping, Herrbeta, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Hageby, Norrköping, Skäggetorps Centrum, Linköping, Herrbeta, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

23:41 Polis larmades till Hageby, Norrköping, med anledning av att inringare hört höga smällar. När polis anlänt till platsen söktes området av och samtal fördes med personer som rörde sig utomhus. Inga tecken på brott har konstaterats. Orsaken bakom smällarna tros vara fyrverkerier. 

23:49 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Skäggetorps centrum, Linköping, med anledning av brand i ett träd. Polis på plats kommer skriva en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Det finns ingen misstänkt. 

04:28 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E4:an i höjd med Herrbeta, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska två bilar vara inblandade i en kollision som skett i norrgående körriktning. När polis anlänt till platsen visade det sig att den ena bilisten kört på den andra bilisten bakifrån. Den drabbade bilen ska därefter ha hamnat i diket. En anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada kommer skrivas. Den vållande bilen har också tagits i beslag. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra