Karta som med röd fyrkant ramar in Linköping, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattrapport

Linköping, Mjölby, Östergötlands län

 Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 55-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Misshandel i relation i Linköping

Under onsdagskvällen fick polisen vetskap om en misstänkt misshandel i relation som inträffat i Linköping. En man hade blivit misshandlad av en annan bekant man i en lägenhet.

Mannen undersöktes av ambulanspersonal innan han förhördes av polisen.

Den misstänkta personen fanns kvar på platsen och kunde gripas av polispatrullen. Han är misstänkt för misshandel i relation och anhölls senare under natten.

Misshandel i relation i Mjölby

23:48 Polisen larmades av allmänheten till en adress i Mjölby med anledning av en misstänkt misshandel i relation. En kvinna hade blivit slagen av en bekant man och flytt från en lägenhet men behövde inte ambulanssjukvård.

Polisen grep en man i 60-årsåldern misstänkt för misshandel i relation samt barnfridsbrott.

Inbrott i Söderköping

23:41 Polisen larmades till ett pågående inbrott i en butik på Prästgatan i Söderköping. Ett tekniskt larm hade gått och dessutom fanns allmänhetens vittnesuppgifter med iakttagelser. En man hade krossat en ruta och tagit sig in. I butiken tillgreps glasögon innan den misstänkta mannen lämnade brottsplatsen.

Flera patruller beordrades till platsen men den misstänkta mannen kom undan trots eftersök med hund.

Efter att brottsplatsundersökningen var gjord framkom det att glasögon för ett betydande belopp var stulna.

Polisen förhörde vittnen och skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra