Karta som med röd fyrkant ramar in Ågatan, Linköping, Himmelstalundsvägen, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Ågatan, Linköping, Himmelstalundsvägen, Norrköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 45-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Sex personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Påverkad ville inte lämna Ågatan

00:19 En ordningsvakt på Ågatan i Linköping ville få hjälp av polisen då en man vägrade lämna restaurangen. Mannen bojades och skulle enbart avlägsnas från platsen enligt det som kallas PL 13 i  polislagen.

Restaurangbesökaren blev då istället stökig och gjorde våldsamt motstånd och blev omhändetagen enligt lagen om omhändertagande av berusad. Vidare blev mannen misstänkt för våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Inbrott i källare

04:30 Polisen fick ett samtal från Himmelstalundsvägen i Norrköping. En inringare hade hört ljud från en källare och misstänkte att någon gjorde inbrott.

Flera patruller åkte till platsen och en misstänkt påträffades i källaren med en väska med inbrottsverktyg som beslagtogs.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Gärningsmannen avlägsnades från platsen och släpptes efter förhör.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra