Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Torvingegatan, Linköping, Gottorpsgatan, Tornby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Nattsammanfattning

Torvingegatan, Linköping, Gottorpsgatan, Tornby, Östergötlands län

God morgon! Natten har varit relativt lugn i Östergötlands län. Polisens regionledningscentral har hanterat cirka ett 50-tal ärenden.

Ett par av dem sticker ut. 

05:04 Torvingegatan, Linköping 

Under morgonen upptäcktes att ett antal företagsbilar haft inbrott under natten. Rutorna ska vara krossade och det är oklart om man fått med sig någonting från bilarna. 

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas. 

07:07 Gottorpsgatan, Tornby, Linköping

Det har varit inbrott i flera fordon samt containrar på ett företag i Tornby i Linköping någon gång under natten till tisdag. Brottsplatsundersökning kommer att genomföras under morgonen. Det ska vara bland annat maskiner och verktyg som tillgripits. 

Ett närliggande företag ska också haft påhälsning under natten. Där ska det dock inte ha blivit någonting stulet utan röra sig om att någon tagit sig in på området. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.