Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Finspångs Kommun, Nygårdsvägen, Linköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En lugn natt i Östergötland. Ingen större händelse i Polisområdet.

Östergötland, Finspångs Kommun, Nygårdsvägen, Linköping, Östergötlands län

05.54 Samtal om en brand i terräng i Häradstorp, Finspångs kommun. På platsen anträffas ett helt utbrunnet fordon och branden har spridit sig till terrängen. I skrivande stund oklar status och eventuell misstanke om brott.

Uppdatering 08.19

Branden har tydligen tagit sig på nytt och spridit sig. Polis på väg till platsen för samverkan med räddningstjänst. 

Uppdatering 10.28:

Branden är nu under kontroll och det är en yta av ca 500 x 300 meter som eldhärjats. Inga uppgifter om skadade personer och ingen ytterligare fara för bebyggelse i nuläget. Räddningstjänst kvarstannar under dagen för eftersläckning. 

Gällande fordonet som anträffades utbrunnen på platsen där branden startat har anmälts som stulen. Misstanke om att någon tänt eld på fordonet på platsen. Anmälan och förundersökning gällande tillgrepp av fortskaffningsmedel samt skadegörelse genom brand inledd. Ingen misstänkt i nuläget.

06.31 Nygårdsvägen, Linköping. Ett fordon som kört in i ett träd. En kraftig kollision och föraren avförd i ambulans med okända skador. Föraren är en man i 65-årsåldern. Okänd anledning till olyckan. Ingen misstanke om brott.

Uppdatering 11.56:

Den man som skadades vid olyckan rapporteras av sjukvården som avliden under förmiddagen. Anhöriga underrättade och fortsatt ingen misstanke om brott. 

Mest läst av andra