Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Hestra, Ydre Kommun, Motala, Svärtinge, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens händelser i Östergötlands län.

Hestra, Ydre Kommun, Motala, Svärtinge, Östergötlands län

Polisen har hanterat ett 60-tal händelser mellan klockan 22 och 07. 

03:35 Räddningstjänsten larmas till en brand i ett ödehus i Hestra i Ydre kommun. Huset är övertänt och får brinna ned, och branden sprider sig inte. Misstankar om att huset inte självantänt finns, och det görs även vissa fynd i närheten som kan stärka den teorin. En anmälan om mordbrand upprättas, och en avspärrning upprättas i väntan på en teknisk undersökning som ska göras när det svalnat under dagen.

04:05 En man ringer in och slår larm om att han misshandlats i sin lägenhet på en adress i Motala. Han uppger att två personer på något sätt tagit sig in i lägenheten och slagit honom. Mannen, som är i 25-årsåldern, förs till sjukhus med lindriga skador. En anmälan om grov misshandel upprättas, det finns ingen frihetsberövad i ärendet.

06:41 En man i Svärtinge anmäler att han haft inbrott i sitt garage under natten. En eller flera gärningspersoner har tagit sig in genom ett fönster. En hel del saker ska ha tillgripits, men det är i nuläget oklart exakt vad och hur mycket då en brottsplatsundersökning kommer göras under dagen. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/19/19-september-07.50-sammanfattning-natt-ostergotlands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...