Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Gottfridsberg, Linköping, Resecentrum, Motala, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammmanfattning av nattens händelser.

Gottfridsberg, Linköping, Resecentrum, Motala, Östergötlands län

Polisen har hanterat drygt 100 ärenden i Östergötlands län mellan klockan 22 och 07. Inga grova våldsbrott eller större händelser har kommit till polisens kännedom.

04:13 Larm inkommer om röklukt och tjutande brandvarnare i ett flerfamiljshus i Gottfridsberg i Linköping. Räddningstjänst konstaterar att det handlar om en brand och bryter sig in för att släcka.

Branden har startat i källaren och kan släckas. Boende i fastigheten kan återvända till sina bostäder.

Jourhavande förundersökningsledare fattar beslut om att inleda en förundersökning gällande mordbrand för att kunna utreda vad som låg bakom branden. Källaren där det brunnit är avspärrad i väntan på den tekniska undersökning som ska göras under lördagen.

01:03 På resecentrum i Motala utlöser en person ett larm på ett tåg med avancerad mätutrustning som står stilla på bangården. Det finns flera kameror i området, och inringaren kan ge ett gott signalement på mannen som fångats på film när han försökt ta sig in i tåget, och även gjort viss åverkan på dess tekniska utrustning.

Mannen, som är i 40-årsåldern, påträffas och grips för försök till stöld genom inbrott. Mannen misstänks också för stöld, alternativt häleri, då det påträffas visst övrigt stöldgods, bland annat en cykel. Han anhålls under natten.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...