Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ödegårdsgatan, Linköping, Malmgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Två större händelser under natten.

Ödegårdsgatan, Linköping, Malmgatan, Norrköping, Östergötlands län

00.54 Flera samtal om en detonation vid en fastighet på Ödegårdsgatan, Linköping. En port till en fastighet är kraftigt demolerad och nationella bombskyddet aktiveras. Förundersökning gällande grov allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord inledd. En stund efter detonationen kan polisen gripa en person på en annan plats i Linköping. Mannen är numera anhållen av åklagare. Brottsplatsen avspärrad för teknisk undersökning. Det finns ingen uppgift om någon person som skadats av explosionen.

UPPDATERING:

Rättsläget uppdaterades under natten från grov allmänfarlig ödeläggelse till försök till mord. 


02.52 Larm om en brand och smällar från en företagsfastighet på Malmgatan i Norrköping. Gasoltuber i byggnaden som exploderar med anledning av branden. En större avspärrning runt byggnaden upprättad för att skydda tredje man. Förundersökning gällande grov mordbrand inledd. Verksamheter i närområdet kommer påverkas under torsdagen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra